Steinkopf og Lauvås’ juleturné

Steinkopf & Lauvås består av Ingrid Steinkopf på piano, og Ola Lauvås på trompet og flygelhorn. De var nylig på en vellykket juleturné som var på seks konserter.

En slik turne krever mye jobb, forteller Ola Lauvås.

– Ikke bare på øvingsrommet bak instrumentene våre, men også bak en data for å få alt til å gå opp og fungere som det skal. Dette er rett å slett en produksjon, sier han.

De fikk hjelp og pengestøtte fra Ung Tiltakslyst.

-Med slik støtte kan jeg som musiker føle meg trygg når vi er ute og spiller.
Redselen og spørsmålene som “Kommer det nok folk på konsert for å dekke våre utgifter?” “Kan jeg leie lydfirma så vi får god lyd?”, disse spørsmålene går bort og vår produksjon blir mere avslappet. Resultatet i dette blir at vi får fokusere på det vi er best på, nemlig å spille musikk!

Turneen gikk knirkefritt og hadde et bra kvalitetsstempel på seg. Med flere stappfulle konsertlokaler og trampeapplaus etter konserter føltes produksjonen vellykket.

-Vi brukte vår støtte til blant annet fotograf, leie av diverse lokaler og leie av lyd.
Vi hadde med oss egen lydteknikker og eget lyd-utstyr hele turneen. Det var en drøm og kunne ha en flink teknikker som kunne vårt reportuar på hver konsert, slik blir det bra lyd av!

Har fått flere spilleoppdrag

Ola forteller at gjennom støtten de har fått fra Ung Tiltakslyst har de klart å etablere seg som næringsdrivende artister.

– Med støtten har vi kunnet etablere et musikalsk konsept og ikke minst skaffet oss selv svært gode pressebilder som vi kan bruke til framtidig markedsføring. Støtten gav oss også muligheten til å invitere næringslivet på den ene av våre konserter slik at det kanskje kan bli flere spilleoppdrag på oss i framtiden.

Prosjektet har bært frukter, og de har fått noen forespørsler om spilleoppdrag allerede.

– Med en så flott turne har vi mye å takke for hjelpen til Ung Tiltakslyst. Ung Tiltakslyst gjør det umulige mulig, og gir oss det lille ekstra på vår turne, avslutter Ola.