Ny strategi – nye muligheter

I løpet av sommeren og høsten 2015 har styret i Ung Tiltakslyst jobbet med ny strategi. Resultatet er nye tanker, spennende ideer og framtidsvisjoner.

Ungdom skal bli sett, hørt og tatt på alvor.

Vi skal…

  • …gi økt motivasjon for gründerskap og nyskaping

Nye arbeidsplasser og gode lokalsamfunn skapes ikke av seg selv. For Ung Tiltakslyst er det viktig å bidra til at framtidas viktigste ressurs, nemlig dagens unge, tidligst mulig får prøve seg på ideutvikling og gjennomføring. Vi heier på deg som våger! På denne måten skaffer unge seg erfaringer og lærdom. Som både på kort og lang sikt er gull verdt. For den enkelte, men også for samfunnet rundt.

 

  • …gi økonomisk støtte til ungdomsstyrte prosjekter
    Ingen idé for liten, ingen idé for stor. Det er ungdommene som vet best hva morgendagen trenger. Hos oss kan du søke om støtte til akkurat det du har på hjertet. Vi har selvfølgelig ikke mulighet eller penger til å støtte alt og alle. Men husk at det verste som kan skje er at du får nei på søknaden din, med noen gode råd på kjøpet.

 

  • …bidra til å gjøre lokal førstelinjetjeneste og ungdomstjenester bedre
    «Sammen skaper vi den beste framtida». For Ung Tiltakslyst er samarbeid med andre aktører avgjørende for å lykkes. Gjennom dialog, bevisstgjøring og påtrykk ønsker vi å skape et stort og godt nettverk, som alltid er klar for å ta imot ungdoms pågangsmot og ideer med respekt og åpne armer.

 

  • …være en ressurs når det gjelder ungdomsstyrte prosjekter

Ung Tiltakslyst har gjennom samarbeid med utallige unge, opparbeidet oss en bred kompetanse knyttet til ungdomsstyrte prosjekter og etableringer. Denne kompetansen deler vi gjerne, gjennom dialog og erfaringsutveksling med øvrige tjenester som veileder unge. Men vi er aldri utlærte! Derfor er det viktig for oss å skape gode og effektive arenaer slik at nye mottakere fortløpende kan gi oss sine erfaringer og innspill.

 

  • …være en viktig og synlig læringsarena

Både unge og voksne i Nord-Trøndelag skal vite hva Ung Tiltakslyst er og bidrar med. Derfor er det viktig at vi deltar og er synlige, både på fysiske og digitale arenaer.

 

  • …skape næring, kultur, bosetting og livskvalitet

Ung Tiltakslyst støtter et bredt utvalg av ideer og prosjekter. Og resultatet betyr mye for flere enn mottakerne av innholdet i vår verktøykasse. Når vi bidrar litt, skaper de unge mye, i det samfunnet de utfolder ideen sin.

 

 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.