Ole Martin er ny styreleder i Ung Tiltakslyst

Onsdag 6.mars var det årsmøte for Nord-Trøndelag barne-og ungdomsråd , og her ble også nye styrer for Ung Tiltakslyst og NTBUR valgt. Ung Tiltakslyst er et lavterskelfond hvor ungdom kan søke inntil 20.000 kroner til ulike prosjekter og ideer. Ny leder ble valgt , og han heter Ole Martin Thorshaug Kristiansen og kommer fra Steinkjer.

Han går realfag ved Steinkjer videregående og er nestleder i Steinkjer Unge Høyre. Han er selv en ung gründer, og som 13-åring startet han bruktbutikk.

Han søkte støtte til Ung Tiltakslyst i 2008, da til markedsføring for bruktbutikken. Da han ble kontaktet med spørsmål om å være med i Ung Tiltakslyst sitt styre, var det ingen tvil. Han fikk god hjelp og oppfølging selv, og nå ønsker han å hjelpe andre unge gründere.

– Unge etablerere trenger gode støttespillere og de står ofte alene. Jeg ønsker å gi andre like god hjelp som jeg selv fikk da jeg startet bedrift, forteller den ferske styrelederen.

Siden han var med i brosjyren til Ung Tiltakslyst  har han allerede fått en del henvendelser fra andre søkere som lurer på hvordan de skal gå frem.

Nå gleder han seg til å ta fatt på jobben som styreleder, og har klare planer for å gjøre Ung Tiltakslyst enda mer kjent for ungdom.

– Vi skal bli flinkere til å oppsøke ungdom der de er. Det er trossalt for unge og ungdom vi jobber for.

Han ønsker å skaffe elevambassadører, tidligere søkere, som kan fortelle litt om sine erfaringer ved å søke til Ung Tiltakslyst. Han ønsker også at Ung Tiltakslyst skal være mer aktiv i sosiale medier, da spesielt på twitter.

I tillegg til Ole Martin ble Andrea Nogva (Vikna), Rune Falch Moen (Levanger) og Kevin Hovdahl Holmli (Verdal) valgt inn i styret.

www.ungtiltakslyst.no

Ida fortsetter som leder for NTBUR

I Nord-Trøndelag barne-og ungdomsråd var det også valg av nytt styre denne kvelden. Ida Skogmo fra Namsos ble gjenvalgt som leder, og som styremedlemmer fortsetter Tommy Raaen,  Martine P. Müller og Mona Hjelmen.  I tillegg har de fått fire nye medlemmer og dette er Thea Martine Iversen (Høylandet), Linus Aune( Steinkjer), Stian Vik (Frosta) og Hilje Kristoffer Jåma ( Røyrvik).

Les artikkel fra da Ida Skogmo ble valgt som leder i 2012 her

www.ntbur.no