Søker jenter med gode ideer

Julie Kjølstad

I 2012 var altså andelen jenter i søkermassen nede på kun 29,4 %. 28,2 % av de innvilgede søknadene var det jenter som sto bak, og 27,3 % av den totale tilskuddspotten gikk til jenter. Dette gjør at 2012 er et av de dårligste årene siden oppstarten i 1999 når det gjelder kjønnsbalanse.

Ung Tiltakslyst har hvert år ført statistikk over alle søknadene som kommer inn, noe som gir et godt bilde på utviklingen og endringene som skjer i fylket og et godt mål på om man når ut til alle kommunene med tilbudet.

Jenter vil og kan
Det er mange gode ideer og prosjekter blant jenter der ute, og ei som søkte støtte for å realisere en av sine prosjekter var Julie Kjølstad fra Høylandet. I 2011 hadde hun et filmprosjekt som hun hadde lyst til å realisere og trengte penger for å gjennomføre produksjonen.

–  Vi hadde utgifter som utstyrsleie, transport, mat, kostymer og rekvisitter som måtte dekkes, forteller hun.

Uten støtten fra Ung Tiltakslyst  hadde de ikke kunnet gjennomført prosjektet på den måten de ønsket.

– Det hadde ikke vært mulig å spille inn filmen på en skikkelig måte uten støtten siden det koster en god del penger for leie av opptaks- og lysutstyr, forteller Kjølstad.

De hadde muligheten til å finne en location som lå litt unna byen , og de kunne tilby alle som jobbet på filmen mat og drikke.

– For oss som unge filmskapere er det helt nødvendig og kunne lage film for å lære noe, og det har Ung Tiltakslyst hjulpet oss med. I denne filmen ville vi bruke undervannskamera for å fange øyeblikkene hovedpersonen hadde under vann. Det fikk vi muligheten til når vi fikk støtte til prosjektet.

Filmen de laget handler om hvordan barn ser på verden og hvordan de opplever og lærer nye ting gjennom utfordringer de møter på.

– Historien handler om John som er på fisketur med pappa. Han får ansvaret for å passe på en verdifull snelle mens faren er i bilen for å hente redningsvester. Når John leker med snellen mister han den i vannet og det er her utfordringen dukker opp. John bruker det han har av fantasi for å hente snellen opp igjen fra vannet, forteller Julie Kjølstad.

De jobber fortsatt med å lydlegge filmen. Nå er den i Sverige og de har ikke viste den offentlig enda. Her kan du se teaseren de laget til filmen:

Teaser from Legio Lynx on Vimeo.