Ny styreleder

Kent Olav Ferstad fra Stod i Steinkjer ble sist uke utnevnt som den nye styrelederen i Ung Tiltakslyst.

Forrige uke hadde NTBUR årsmøte, og i tillegg til budsjett, tale og debatt, var det også valg av styre både for NTBUR og Ung Tiltakslyst. Ungint har tatt en prat med den ferske styrelederen for Ung Tiltakslyst.

Han er 24 år og kommer fra Stod i Steinkjer. Allerede på ungdomsskolen ville han utforske det som fantes utenfor Norges grenser og flyttet til Tyskland. Her gikk han de to siste årene før han returnerte til Steinkjer og begynte på allmennfag. Etter endt videregående var han igjen på flyttefot og satte kursen mot hovedstaden, der jobbet han i familieselskapet Multi Eiendomsdrift AS. Selskapet drifter hovedsaklig eiendommer i form av vaktmestertjenester, men har ekspandert og leverer skjermløsninger til store bedrifter.

Med lite ro i kroppen vendte han snuten nordover til Steinkjer igjen hvor han tilbringte året 2008, før han i 2009 bestemte seg for å fortsette utdanningen. Han ønsket å utvikle seg innen markedsføring og begynte å studere ved BI Drammen. Målet har hele tiden vært å starte opp en egen bedrift som retter fokus på ungt næringsliv. I 2010 startet han utviklingen av bedriften » GoodIdea», og 1. januar i år var bedriften endelig oppe å gå.

GoodIdea er et komplett markedsføringssenter hvor man ønsker å tilby ungt næringsliv rådgivning innen markedsføring.

– Det skal ikke være dyrt og plagsomt å holde på med reklame. Det skal være billig og enkelt å få tilgang for alle, sier Ferstad.

Sammen på laget har han fått Andreas Buarø Photography som innehar kompetanse innen foto og media.

Les mer om GoodIdea
Gleder seg til å komme i gang

Da han hørte at de søkte etter en styreleder for Ung Tiltakslyst ble han svært interessert, og ser på denne jobben som veldig relevant til sitt yrke som markedsføringsansvarlig.

–  Det å få lov å hjelpe andre til å jobbe mot sine mål er noe som er veldig spennende, og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Ferstad.

Som også har som mål å synliggjøre Ung Tiltakslyst i enda større grad enn det blir gjort i dag.

 

Rampete leder

Da han hørte om styrelederjobben fikk han også hint om at de ønsket noen som turte å si i fra. Og det å tørre å si i fra er en egenskap han alltid har hatt forteller 24-åringen.

– Jeg kan vel innrømme at jeg har hatt en del problemer med autoriteter opp i gjennom, og har sagt i fra når jeg synes jeg har blitt urettferdig behandlet.

Han karakeriserer seg også som en ramp som ungdom .

– Jeg fikk blant annet tre ukers gjensitting for å ha kastet en kinaputt under pulten til læreren, sier han.

Ren og skjær hevnaksjon for at læreren hadde klipt av hodetelefon hans i en fritime da det  ikke var lov å høre på musikk påpeker Ferstad.

Men pøbelstrekene hører fortiden til, og han lover  å gjøre en kjempegod jobb som styreleder i Ung Tiltakslyst. Vi ønsker han masse lykke til!